De zomer is officieel voorbij en dus maken we ons weer klaar voor de aankomende winter. Daarom is het alweer bijna tijd om uw zomerbanden in te wisselen voor veilige winterbanden. Ook al doet het weer het niet vermoeden, ook in Nederland zijn winterbanden een stuk beter voor uw eigen veiligheid en die van andere verkeersgebruikers.

Winterbanden tijdig omwisselen

Voor een veilige verkeerssituatie adviseren we u om uw zomerbanden in oktober om te wisselen naar winterbanden. Zo bent u er zeker van dat uw banden op tijd zijn gewisseld. Vanaf dat de temperatuur onder de zeven graden Celsius komt, zijn winterbanden veiliger dan zomerbanden. Het is dan ook verstandig deze vanaf oktober onder uw auto te laten monteren.

Voordelen winterbanden

Winterbanden zorgen ten opzichte van zomerbanden in de koudere en natte perioden van het jaar voor een veiligere situatie in het verkeer. Dit komt omdat een winterband meer grip heeft op de weg doordat het rubber flexibeler is dan een zomerband. Daarnaast hebben winterbanden een ander profiel. Dit zorgt ervoor dat de remweg flink vermindert ten opzichte van zomerbanden. Op een bevroren wegdek is rijden met zomerbanden, vanwege de extreme remweg, simpelweg gevaarlijk.

Winterbanden ook voor nat wegdek

Gezien de steeds warmer wordende winters en het gebrek aan sneeuw lijkt de noodzaak van winterbanden in Nederland niet zo groot. Winterbanden zijn niet alleen nodig bij sneeuw of vrieskou, maar ook bij een nat wegdek. Dus ook in Nederland zijn winterbanden een stuk veiliger voor u en de mensen om u heen in het verkeer.

Winterbanden laten plaatsen

Wilt u uw zomerbanden inwisselen voor winterbanden of wilt u graag nieuwe winterbanden aanschaffen? Dan bent u bij Bandenservice Acht aan het juiste adres. U kunt bij ons een afspraak maken om uw banden te laten verwisselen. Heeft u nog vragen over winterbanden of wilt u graag meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Winterbanden 3