Nu de winter voorbij is en het zonnetje is vaker tevoorschijn komt, is het weer tijd om uw winterbanden in te wisselen voor zomerbanden. We zien vaak dat mensen te lang blijven rijden met hun winterbanden waardoor er schade aan uw banden ontstaat. Wij adviseren omin deze tijd van het jaar zomerbanden te gebruiken voor zowel uw eigen veiligheid als de veiligheid van andere verkeersgebruikers.

Veiligheid op nummer één

U mag bij ons rekenen op kwaliteitsbanden met scherpe prijzen die volledig zijn afgestemd op uw wagen en uw rijvoorkeuren. Door de unieke samenstelling van het rubber in de warmere periodes, heeft u een betere grip op het wegdek. Ook slijten zomerbanden in de zomer minder snel dan winterbanden of all-seasonbanden. Winterbanden zijn niet geschikt aan de zomerse omstandigheden. Doorrijden op winterbanden in de zomer is minder veilig en duurder. Bij hoge temperaturen worden de winterbanden te zacht, wat zorgt voor minder grip en meer slijtage. Zorg er dus voor dat u uw winterbanden tijdig wisselt voor zomerbanden!

Wanneer zomerbanden regelen?

Wij willen u adviseren om zomerbanden te gebruiken vanaf een gemiddelde temperatuur van 7 graden. Bij lagere temperaturen presteren de zomerbanden minder, waardoor dit de veiligheid verlaagt. In de zomermaanden hebben de zomerbanden een optimale grip en zorgt dit voor minder slijtage. Ook zorgen zomerbanden voor een kortere remweg op een droog wegdek. Veiligheid staat voorop!

Uw banden verwisselen of zomerbanden aanschaffen?

Heeft u nog vragen over zomerbanden? Of wilt u een afspraak maken om uw banden te laten verwisselen? Neem dan gerust contact met ons op! Uiteraard is het ook mogelijk om zomerbanden aan te schaffen bij ons. Ook dan kunt u het beste contact met ons opnemen. Onze professionals helpen u graag verder. Veiligheid, vertrouwen en service staan voor ons centraal. Uw veiligheid is ons beroep.

zomerbanden