Gaat u binnenkort op wintersportvakantie? Zorg er dan voor dat uw auto klaar is voor de wintersport. Check in dit artikel waar u op moeten letten als u op wintersport gaat met de auto!

Winterbanden voor de veiligheid
Een tijdje geleden gaven we al aan dat het belangrijk om uw zomerbanden in te wisselen voor winterbanden. Als u op wintersport gaat is dat zeker van groot belang. Winterbanden hebben meer grip onder koudere omstandigheden. Grip zorgt ervoor dat u sneller stil staal, dat uw auto een kortere remweg heeft.

Winterbanden zijn verplicht
Naast het feit dat winterbanden voor extra veiligheid zorgen op de weg, zijn winterbanden in landen, zoals Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland en Luxemburg, zelfs verplicht onder de 7 graden. Zorg daarom zeker dat u winterbanden aanschaft. Heeft u hulp nodig bij het verwisselen van de banden? Neem dan gerust even contact op!

Sneeuwkettingen
Als u op wintersportvakantie gaat kunnen sneeuwkettingen natuurlijk niet ontbreken. Sneeuwkettingen bieden extra veiligheid op een winters wegdek, betere grip tijdens een sneeuwbui en een verbeterde wegligging bij gladheid en slecht weer. Het is belangrijk om te weten dat u alleen sneeuwkettingen moet gebruiken als het wegdek bedekt is met sneeuw. Ga veilig op wintersportvakantie met onze sneeuwkettingen!

Wintervelgen
Naast winterbanden zijn wintervelgen ook van groot belang als u op wintersportvakantie gaat. Goede wintervelgen zullen niet beschadigen als ze in aanraking komen met pekel. Pekel is een mengsel van sneeuw of water met zout. Iets wat in wintersportlanden veel voorkomt. Met ‘gewone’ velgen kan pekel uw velgen flink aantasten. Wij hebben een ruim assortiment wintervelgen.

Skibox
Een skibox biedt u de optimale oplossing voor skimateriaal, zoals ski's, snowboards, stokken en schoenen. De skibox is lang en smal en bevat extra versteviging voor het zware en delicate skimateriaal. Houd wel rekening met de maximale dakbelasting. Vergeet niet een krukje mee te nemen, zodat u eenvoudig uw spullen erin kunt doen en eruit kunt halen!

Onderhoudsbeurt
Voordat u op vakantie gaat, raden wij u een onderhoudsbeurt aan waarbij de auto volledig wordt gecontroleerd op eventuele gebreken. Als u aangeeft dat u binnenkort op wintersportvakantie gaat, checken wij het koelsysteem en de ruitensproeier extra goed. Deze moeten namelijk beveiligd zijn tegen temperaturen van -30 graden.

Is Uw Auto Klaar Voor De Wintersport

Checken
Het is belangrijk om de volgende dingen ook te checken voor vertrek:
- Lampen: Doen deze nog naar behoren?
- Accu: Moet deze bijgevuld worden?
- Reservewiel en krik: Zijn deze nog in orde?
- Ruitenwisserbladen: Zijn deze niet stroef en geven ze geen strepen af?
- Rubbers: Smeer alle rubbers van de deuren en achterklep goed in met siliconenspray, talkpoeder of vaseline. Dit voorkomt het vastvriezen van de rubbers.
- Bandenspanning en profieldiepte: Zijn deze nog goed?

Vergeet niet het volgende mee te nemen
Daarnaast is het nog belangrijk om het volgende mee te nemen:
- Antivriesvloeistof
- Deken (altijd handig bij het verwisselen van banden of het bevestigen van de sneeuwkettingen)
- Fluorescerend hesje
- Krukje (indien u een skibox heeft)
- Olie
- Plankje voor de krik
- Reserve ruitenwissers
- Reservelampen
- Ruitenontdooier
- Slotspray
- Startkabels
- Verbanddoos (verplicht in Oostenrijk)
- Zaklamp

Uw auto is klaar voor de wintersport!
Heeft u de volgende adviezen toegepast? Dan is uw auto nu helemaal klaar voor de wintersportvakantie. Mocht u nog vragen hebben of hulp nodig hebben, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. We helpen u graag!