Aanhangers

Aanhangers, denk hierbij aan bagagewagens, paardentrailers, trailers voor boten of trailers voor oldtimers. Vele automobilisten trekken erop uit met verschillende aanhangers. Vaak worden de banden hiervan vergeten. In dit artikel willen we u er graag op attenderen hoe belangrijk de banden van uw aanhanger zijn.


Banden controleren

Uit onderzoek blijkt dat eigenaren van een aanhanger niet tot nauwelijks hun banden controleren. In ieder geval niet jaarlijks, terwijl dat wel zo verstandig is. Degene die het wel controleren, doen het vaak zelf en niet bij een specialist. Wij raden dat wel aan! Vele automobilisten beseffen de gevaren van een slecht onderhouden band niet. Als het dan mis gaat, gaat het ook goed mis. Daarnaast brengt het ook last voor de andere weggebruikers met zich mee en ontstaan er vaak flinke files. Dat wilt u toch voorkomen?


Mogelijke gebreken

Over het algemeen wordt er met een aanhanger niet zoveel kilometers gereden. Vele mensen denken daarom dat het niet nodig is om de banden elk jaar te laten controleren. Toch is dat van belang, omdat er vanaf de buitenkant vaak niets te zien is terwijl er wel degelijk gebreken zijn. Zeker bij zes jaar of ouder, dan neemt de kans op uitval van een band flink toe. Mogelijke gebreken kunnen zijn: flatspotting, verkeerde bandenspanning of uitdroging. Laat daarom uw banden tijdig controleren. De kosten wegen niet op tegen de schade die ontstaat door een klapband!

Tips voor een aanhanger
Bent u in het bezit van een aanhanger? Wij geven graag een paar tips wanneer u erop uit gaat met de aanhanger.
-  Zorg voor de juiste bandenspanning
- Regelmatig u banden controleren: check op schade en haal steentjes uit uw band
- Controleer of u in bezit bent van de juiste banden voor uw auto en aanhanger
- Laat uw banden minstens één keer per jaar controleren door een specialist
- Voorkom overbelasting: verdeel de lading gelijkmatig en zorg dat het niet te zwaar is
- Pas uw snelheid aan
- Voorkom onnodige veroudering van de band: stal uw aanhanger in een koele, donkere en goed geventileerde omgeving

Zijn de banden van uw aanhanger wel toe aan een controlebeurt? Neem contact (http://www.bandenserviceacht.nl/contact) met ons op voor een afspraak!