Caravan Camper Bandenserviceacht 2

Wanneer is de laatste keer geweest dat u de banden van uw caravan of camper heeft laten controleren? In ons vorige artikel vertelde we al hoe belangrijk het is om de banden van uw aanhanger regelmatig te laten controleren. Dit geldt uiteraard ook voor de banden van uw caravan of camper.

Caravandichtheid
Vele vakantiegangers trekken erop uit met hun caravan of camper. In de zomermaanden zien we ze in overvloed op de snelwegen in Nederland. Nederland heeft dan ook de hoogste caravandichtheid van heel Europa. Er zijn ruim 460.000 geregistreerde caravans en bijna 90.000 geregistreerde campers.

Banden controleren
We kunnen dus wel stellen dat er veel mensen zijn die beschikken over een camper of caravan. Wist u dat slechts de helft van deze automobilisten de banden laten controleren door een specialist? Er is zelfs 10% die de banden nooit of nauwelijks laten controleren. Daarbij zijn er ook mensen die hun banden wel controleren, maar niet door een specialist. Dit is waar het ook vaak mis gaat.

Gevolgen slechte banden
Met slechte banden de weg op gaan, brengt een hoop gevolgen en gevaren met zich mee. Wanneer u de banden niet laten controleren, verhoogt u de kans op een klapband. Dit veroorzaakt weer overlast voor overige automobilisten. U kunt schade aanbrengen bij een ander of misschien wel een ongeluk veroorzaken. Het laten controleren van uw banden lijkt misschien een last, maar de kosten en de tijd van het laten controleren van uw banden, weegt bij lange na niet op tegen de schade van een klapband. U kunt bij ons eenvoudig een afspraak maken om langs te komen!

Caravans en campers: waar moet u op letten?
Allereerst is het belangrijk om te laten controleren of de juiste banden onder uw caravan of camper zijn gemonteerd en de bandenspanning juist is. Bij het laden van de aanhanger is het van belang dat u niet over het aangegeven maximale gewicht gaan en de lading gelijkmatig verdeelt. Let ook op uw rijgedrag, want u bent dan minder wendbaar.

Bent u in het bezit van een caravan of camper? Laat dan uw banden regelmatig controleren. U kunt bij ons een afspraak maken!