Het is tijd om uw uitlijning te laten controleren wanneer uw auto wat naar links of rechts trekt als u op een rechte weg even het stuur loslaat. Heeft u daar last van? Bandenservice Acht helpt u graag!

Wat is uitlijnen?

Bij het uitlijnen stellen wij de ophangingsdelen af waardoor de wielen weer exact recht staan ten opzichte van het wegdek en evenwijdig aan elkaar staan. Hierdoor rijt uw auto weer koersvast.

Waarom is uitlijning belangrijk?
Een foute afstelling van de uitlijning kan een vroegtijdige slijtage van de banden veroorzaken. Wanneer de uitlijning perfect is wordt de slijtage en belasting tot het minimum beperkt. U en uw passagiers ervaren dan optimale comfort. Bovendien helpt het u om brandstof te besparen. Uitlijnen verbetert ook de veiligheid, omdat uw auto minder zal trekken of opzij wenkt.

Uitlijning laten controleren

Wanneer moet ik de uitlijning laten controleren?
Wanneer u merkt dat uw auto naar één kant zwenkt of trekt op een rechte weg is het tijd om uw uitlijning te laten controleren. Maar dat is niet de enige reden, ook als u een aanrijding heeft gehad, uw banden tekenen vertonen van abnormale of onregelmatige slijtage, een nieuw stel banden koop of een onderdeel van uw ophanging vervangt, is het belangrijk om uw uitlijnen te laten checken.

Waarom raakt een uitlijning ontregeld?
Een uitlijning kan ontregeld raken wanneer u bijvoorbeeld betrokken bent geweest bij een ongeluk, tegen een stoeprand bent opgebotst of door een kuil bent gereden.

Hoeveel tijd ben ik kwijt met laten uitlijnen?
Bij Bandenservice Acht zijn we ongeveer 45 minuten bezig met het uitlijnen van uw auto. Maak van te voren een afspraak, zodat u meteen aan de beurt bent en binnen een uur weer naar huis kunt!

Wilt u uw auto laten uitlijnen of bent u op zoek naar meer informatie? Bel dan gerust even naar 040 – 290 43 00 of stuur een mailtje