All season banden

All season banden zijn banden die u het hele jaar kunt gebruiken. U hoeft niet van banden te wisselen door het jaar heen. Maar wat zijn all season banden eigenlijk? Wat zijn de voor- en nadelen van dit type band? We leggen het uit in dit artikel!

All season banden

Wat zijn all season banden?
All season banden zijn een combinatie van winterbanden en zomerbanden. Deze banden bieden optimale grip met hoge en lage temperaturen, omdat het rubber niet te hard en niet te zacht is. Daarnaast bent u met deze banden verzekerd van een veilige wegligging op een glad wegdek.

Voordelen
De grootste reden waarom mensen kiezen voor dit type band is zorgeloosheid. U hoeft de banden niet twee keer per jaar te laten verwisselen. Het profiel en de rubber van deze band biedt u voldoende grip in zowel de zomer als in de winter. In landen waar winterbanden verplicht zijn, mag er ook met all season banden worden gereden. Let wel op of het sneeuwvloksymbool erop staat!

Nadelen
Hou er rekening mee dat deze banden duidelijke voordelen hebben ten opzichte van zomerbanden, maar dat er ook lichte tekortkomingen zijn in vergelijking met winterbanden. Zo is het belangrijk om te weten dat deze banden niet echt geschikt zijn voor extreme omstandigheden, zoals op hellende wegen met sneeuw. De banden zijn dus niet bedoeld om een besneeuwde bergpas op en af te rijden.

Nederland is een zeer geschikt land voor het gebruik van all season banden. Dus mocht u bijvoorbeeld nooit of nauwelijks op wintersport gaan, raden wij dit type band zeker aan!

Heeft u interesse gekregen in de all season banden? Vraag uw offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie!