Winterbanden

Vele mensen rijden nog met zomerbanden in de wintermaanden. Wij adviseren om uw zomerbanden te laten vervangen door winterbanden in de winter en andersom. Het beste moment om dat te doen is met de ingang van de zomer- en wintertijd. Het vergroot de verkeersveiligheid enorm en daarnaast doet u langer met uw zomerbanden! We leggen u graag uit wat de voordelen zijn van winterbanden.

Voordelen winterbanden

Onder de zeven graden Celsius bieden winterbanden extra veiligheid ten opzichte van zomerbanden. Allereerst is de rubbersamenstelling van een winterband anders. Een winterband blijft bij lage temperaturen flexibel, wat zorgt voor meer grip. De rubber van een zomerband wordt in de wintermaanden hard en heeft daardoor minder grip. Daarnaast heeft een winterband lamellen, dit zijn kleine maar zeer effectieve inkepen in de profielblokken. Deze zorgen voor extra grip bij het remmen en optrekken. Deze grip zorgt ervoor dat u sneller stil staat op een nat wegdek of wanneer u in de sneeuw rijdt.

Winterbanden kunnen dus een verkeersongeluk voorkomen door dat deze aanzienlijke meer grip en een kortere remweg hebben dan zomerbanden in de winter. Let wel, in de zomermaanden hebben winterbanden juist een langere remweg, dus verwissel ze wel op tijd! Nog een voordeel aan winterbanden is dat u tijdens uw wintersport niet meteen sneeuwkettingen nodig heeft wanneer het sneeuwt. Daarnaast zijn winterbanden in omringende landen, zoals Luxemburg en Duitsland sneeuwkettingen verplicht. 

Verschil Zomer En Winterbanden

Zachte winters

Tegenwoordig hebben we steeds meer te maken met zachte winters en is er nauwelijks sneeuw te bekennen in ons kikkerlandje. Toch is het dan ook belangrijk om winterbanden te gebruiken. In de ochtenden en aan het einde van de middag is het gemiddelde vaak onder de zeven graden Celsius. Dit zijn de momenten waarop veel automobilisten de weg op gaan. In Nederland worden we nog wel eens verrast door het klimaat en is het weer soms moeilijk te voorspellen. Neem het zekere voor het onzekere, zodat u altijd veilig uw woonwijk kunt uitrijden. 

Hebt u interesse in het aanschaffen van winterbanden of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder!