Het onderhoud van uw banden is van groot belang om uw banden in goede staat te houden. Om het optimale rendement uit uw banden te halen is het verstandig om uw banden regelmatig te laten onderhouden en zo snel mogelijk te repareren bij beschadigingen. Zorg er wel voor dat de inspectie en reparatie deskundig wordt uitgevoerd.

Inspectie en reparatie
Tijdens een inspectie worden uw banden gecontroleerd op de bandenspanning, wordt de binnen- en buitenzijde goed bekeken en worden eventuele inwendige beschadigingen geconstateerd. Door deze beschadigingen tijdig te laten repareren kunnen verdere beschadigingen en kosten worden bespaard.


Kwaliteit band
Om de kwaliteit van uw banden te waarborgen is het belangrijk dat u uw banden snel laten repareren. Controleer daarom ook zelf regelmatig uw banden op scherpe voorwerpen in de banden, zoals een spijkers, schroef of glas. Als een scherp voorwerp de staalgordel heeft beschadigd, kan deze gaan roesten. De hechting met het rubbermengel zal na enige tijd verminderen en dan bent u nog verder van huis. Zorg er daarom voor dat u tijdig bij ons langskomt.

Bandenreparatie

Een lekke band?

Een lekke band is niet moeilijk te ontdekken. Als uw auto meer naar één kant begint te trekken is uw band waarschijnlijk lek. Kom dan snel langs om uw band te laten repareren. Repareren is helaas niet altijd mogelijk, maar wij inspecteren de band eerst uitgebreid voordat we dit beslissen. Zeker wanneer u te lang heeft doorgereden met een lekke band moeten we deze vaak vervangen.

Doorrijden met een lekke band
Doorrijden met een lekke band is niet alleenonverstandig, maar ook nog eens gevaarlijk. Met een lekke band heeft u minder controle over uw auto en veroorzaakt daarnaast ook meer schade aan uw band, wiel en velg. Hierdoor kan uw band meestal niet meer worden gerepareerd. Heeft u runflatbanden? Dan kunt u nog maximaal 80 kilometer doorrijden met maximaal 80 kilometer per uur.

Uw banden laten repareren?
Ontdekt u een beschadiging in uw band of heeft een lekke band? Maak dan gelijk een afspraak en wij repareren uw band zodat u weer veilig de weg op kunt. Staat u aan de kant van de weg? Bel dan direct naar 06-12496345 voor onze 24uurs-service.