Nu de zomer weer voorbij is, is het alweer winter voordat we het weten. In oktober is het weer tijd om uw zomerbanden in te wisselen voor winterbanden We zien nog vaak genoeg dat er mensen zijn die met zomerbanden blijven rijden in de winter. Toch adviseren wij om winterbanden te gebruiken, niet alleen voor uw eigen veiligheid maar ook voor de overige verkeersgebruikers.

Extra veiligheid
We adviseren u om in oktober uw zomerbanden te (laten) verwisselen naar winterbanden. Onder de zeven graden Celsius biedt een winterband meer veiligheid dan een zomerband. Dit ligt aan het rubber van deze band, bij een winterband blijft deze flexibeler en biedt dus meer grip. Bij zomerbanden is het rubber minder flexibel waardoor deze minder grip biedt dan een winterband. Grip zorgt ervoor dat u sneller stil staat, omdat u een kortere remweg heeft.

Gaat u deze winter op wintersport?
Nog een bijkomend voordeel van winterbanden is dat u tijdens uw wintersport niet meteen sneeuwkettingen om uw banden hoeft te doen. In Duitsland en Luxemburg is het bijvoorbeeld ook verplicht om met winterbanden te rijden.

Zomerbanden
Uiteraard zijn er ook niet voor niets zomerbanden. In de zomermaanden hebben winterbanden een langere remweg. Dus zorg ervoor dat u ook weer op tijd uw winterbanden verwisselt naar zomerbanden.

Zachte winters
We merken dat we in Nederland steeds meer te maken hebben met zachte winters. Er valt nauwelijks sneeuw meer in de winter. Toch willen we u op het hart drukken om winterbanden te gebruiken in de wintermaanden. Dit vergroot niet alleen uw eigen veiligheid maar u voorkomt ook verkeersongelukken met andere weggebruikers. Zeker in Nederland is het weer soms lastig te voorspellen en kan het erg wisselvallig zijn.

Uw banden laten verwisselen of winterbanden aanschaffen?
Heeft u nog vragen of de verschillende autobanden, wilt u een afspraak maken om uw banden te laten verwisselend of heeft u interesse in het aanschaffen van winterbanden? Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag! 

Winterbanden