Bent u al in het bezit van Runflatbanden? Deze banden zorgen ervoor dat u nog kunt doorrijden na een lekke band of klapband. Zo heeft u genoeg tijd om thuis te komen of naar de garage te gaan. In dit artikel zetten we graag de verschillende voordelen en eigenschappen op een rijtje!

Veiligheid
Door deze banden zet u uw eigen veiligheid op de eerste plaats. Runflatbanden zorgen er namelijk voor dat u niet langs de kant van de weg komt te staan en daar uw band moet verwisselen. Daarbij heeft u geen reserverwiel, wielmoersleutel en krik nodig. Klinkt dat niet ideaal?

Eigenschappen
Runflatbanden beschikken over een zelfdragende functie en zijn voorzien van verstevigde zijkanten. Dit is ideaal bij plotseling spanningsverlies, u merkt er namelijk niets van! Tegelijkertijd is dat ook een gevaar, omdat u niet door heeft dat u een lekke band of een klapband heeft. Daarom moet er altijd een TMPS-systeem worden ingeinstalleerd. Dit systeem controleert constant de bandenspanning en geeft een seintje wanneer deze niet in orde is.

Runflatbanden Foto 2 3

Niet voor elke auto
Deze banden zijn wel alleen geschikt voor voertuigen die specifiek voor runflats geproduceerd zijn. Daarnaast zijn er speciale wielen nodig voor het monteren van Runflatbanden. Deze wielen moeten beschikken over een zogeheten verlengde of verhoogde hump (EH2, Extended Hulp, EH+ of SH). Heeft u geen idee of uw auto geschikt is? Wij controleren het graag voor u!

Montage
Het monteren van Runflatbanden is een nauwkeurig klusje. Door de minder flexbile zijkanten zijn er extra maatregelen nodig voor het monteren. Laat dit daarom altijd uitvoeren door een specialist. Bandenservice Acht heeft al jarenlange ervaring in het monteren en demonteren van verschillende banden, zoals Runflatbanden.

Neem gerust even contact op voor een afspraak of voor meer informatie!