Uitlijning laten controleren

Uitlijning laten controleren

Het is tijd om uw uitlijning te laten controleren wanneer uw auto wat naar links of rechts trekt als u op een rechte weg even het stuur loslaat. Heeft u daar last van? Bandenservice Acht helpt u graag!

Lees meer
Aanhanger Bandenserviceacht

Aanhangers

Aanhangers, denk hierbij aan bagagewagens, paardentrailers, trailers voor boten of trailers voor oldtimers. Vele automobilisten trekken erop uit met verschillende aanhangers. Vaak worden de banden hiervan vergeten. In dit artikel willen we u er graag op attenderen hoe belangrijk de banden van uw aanhanger zijn. 

Lees meer
Banden Profiel

Caravan en campers

Wanneer is de laatste keer geweest dat u de banden van uw caravan of camper heeft laten controleren? In ons vorige artikel vertelde we al hoe belangrijk het is om de banden van uw aanhanger regelmatig te laten controleren. Dit geldt uiteraard ook voor de banden van uw caravan of camper. 

Lees meer
Foto 3 Bandenlabel 2

Bandenlabel

Met een bandenlabel kunt u in één oogopslag zien met wat voor band u te maken heeft. Wel is het natuurlijk belangrijk om te weten wat er op het label staat en wat het betekent. In dit artikel leggen we graag voor u uit wat het label allemaal in houdt

Lees meer
Foto 2 All Season Banden 2

All season banden

All season banden zijn banden die u het hele jaar kunt gebruiken. U hoeft niet van banden te wisselen door het jaar heen. Maar wat zijn all season banden eigenlijk? Wat zijn de voor- en nadelen van dit type band? We leggen het uit in dit artikel!

Lees meer
Temperatuur

Winterbanden

Vele mensen rijden nog met zomerbanden in de wintermaanden. Wij adviseren om uw zomerbanden te laten vervangen door winterbanden in de winter en andersom. Het beste moment om dat te doen is met de ingang van de zomer- en wintertijd. Het vergroot de verkeersveiligheid enorm en daarnaast doet u langer met uw zomerbanden! We leggen u graag uit wat de voordelen zijn van winterbanden.

Lees meer
Bandprofiel 3

Banden en verkeersveiligheid

U denkt er misschien niet altijd aan, maar het enige contact tussen uw auto en de weg zijn de vier banden van uw auto. Het is belangrijk om te zorgen dat uw banden altijd in goede staat zijn wanneer u de weg op gaat. U moet namelijk met deze banden er wel voor zorgen dat u de controle houdt over uw auto en op tijd stil staat bij een noodsituatie. Dat is daarom belangrijk om te letten op de profieldiepte en de bandenspanning.

Lees meer